فایل سل

فایل سل1

فایل سل

فایل سل1

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه
دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه
دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه جایگاه کلیه و ساختمان آن:
کلیه ها دو عضو لوبیایی شکل، مجموعا به وزن 300 گرم هستند که در خلف صفاق و در مجاورت جدار خلفی شکم قرار گرفته اند و توسط مهره ها از هم فاصله دارند. انتهای فوقانی کلیه ها، در محاذات کنار فوقانی دوازدهمین دنده و انتهای تحتانی آنها، در حدود سومین مهرة کمری است. کلیه راست کمی پائین تر از کلیة چپ باریک تر ولی درازتر از کلیة راست می باشد. کنار داخلی هر کلیه در قسمت میانی به صورت یک شکاف فرو رفته است که ناف کلیه نام دارد. ناف کلیه محل عبور عروق، اعصاب کلیه و میزراه است.
ناف کلیه به یک حفره نسبتا عمیق به نام سینوس منتهی می گردد که توسط ادامة کپسول کلیه مفروش شده است، عروق و لگنچه کلیوی کاملا آن را پر می کند. در درون سینوس ها برآمدگی هایی شبیه به نوک پستان به نام پاپی کلیوی (Renal papilla) دیده می شود.
سینوس کلیه در خارج از ناف توسط اوروتر یا میزراه امتداد می یابد. در داخل دو یا سه شاخه تقسیم می شود که کالیس های بزرگ می نامند. هر یک از کالیس های بزرگ به چندین کالیس کوچک (پیالة کوچک) تقسیم می گردند. تعداد کالیس های کوچک در مجموع 7 تا 13 عدد است.

جایگاه کلیه و ساختمان آن: کلیه‌ها دو عضو لوبیایی شکل، مجموعا به وزن 300 گرم هستند که در خلف صفاق و در مجاورت جدار خلفی شکم قرار گرفته‌اند و توسط مهره‌ها از هم فاصله دارند. انتهای فوقانی کلیه‌ها، در محاذات کنار فوقانی دوازدهمین دنده و انتهای تحتانی آنها، در حدود سومین مهرة کمری است. کلیه راست کمی پائین‌تر از کلیة چپ باریک‌تر ولی درازتر از کلیة راست می‌باشد. کنار ...

دانلود مقاله آناتومی و بافت‌شناسی کلیه